During the night of April 19, the Djurens Befrielsefront freed 32 rabbits from cages at a farm in Synnerby, outside Skara. It was the second visit to this farm. In May 2004, 133 rabbits were rescued. The rabbits were living in appalling conditions.

Complete Swedish communique:
"32 kaniner räddade undan burarna!

I gamla rävburar satt kaninerna isolerade en och en och deras liv var inte ens i närheten av det naturliga liv som Djurskyddslagen kräver. Deras klor var långa och ett par av dem hade stora tovor i pälsen. De levde i stimulansfattiga burar utan markkontakt, något som är väldigt viktigt för en kanin.

Oavsett om djuren föds upp för att säljas som avelsdjur eller slaktas vid ett par månaders ålder så är livet de lever ett liv i misär. Kaniner är sociala flockdjur som vill leva med sin familj, gräva gångar och njuta av solen, inte sitta inspärrade på en mörk farm hela livet.

Efter att kaninerna, hanar och honor med ungar försiktigt packats ner i specialtillverkade lådor flyttades de till sina nya hem där livet som kanin nu äntligen kan börja. Inga kaniner släpptes ut i det vilda utan alla omplacerades på en gård med stora voljärer där de gradvis kan anpassa sig till det nya livet. Efter ett par veckor kommer de börja gräva hålor och de bygger redan bo för sina små ungar. Kaniner har fortfarande, trots intensiv avel kvar sina naturliga instinkter som de äntligen kan få utlopp för!

Vi Vill göra klart för Stefan Rotkirk och alla andra som föder upp kaniner, oavsett om det är för päls, kött eller något annat meningslöst syfte att vi kommer att komma tillbaks för resten av djuren.
Kaninkriget är långt ifrån över!

Djurens Befrielsefront, DBF."